Studiedagar

Nu får vi äntligen träffas igen!!!


Välkomna till SSTPFs studiedag på KMH den 20 nov!

Lokal: 1E 207


9.30 öppnas dörrarna och vi bjuder på ett glas cider.


10.00 Hur hjälper vi transgender personer med röstproblem och röstdysfori?

Presentation av Linda Tuvås, logoped, och Stellan Hertegård foniater och öron-näsa-hals läkare på Karolinska Universitetssjukhuset.


11.00 Kaffe och tårta.


11.30I alexandertekniken ligger fokus på hur ens dagliga aktiviteter, sång och tal inräknade, kan utföras med mindre kraft och större effekt genom att lära sig konsten att inte göra - att inte aktivera det som inte behövs”. Presentation av Alexanderteknik med alexanderteknik-lärarna Barbro och Steven Hallmark.


12.45 LUNCH. Vi bjuder på en lunchmacka och dryck.


13.45. Kort information om SSTPF och EVTA.


13.55 ”Alla barn ska få tillgång till sin röst, med musiken som livslång resurs för hälsa och självförtroende”. Presentation av projektsamordnare Elisabeth Hellström av projektet Sjungande barn.


14.20 - 16.30 (med kaffe-paus) Master Class i romansinterpretation. Under snart 50 års tid har sångpedagogen Ingrid Haking ägnat en stor del av sin tid till interpretation av svenska och utländska romanser. Många är de sångare och pianister som under Ingrids inspirerande ledning fått tränga djupare in i musiken, lära känna stil, tonsättare, textförfattare och samarbetet mellan sångare och pianister. Efter många år som docent på Det Jyske Musikkonservatoriet i Århus är hon nu tillbaka i Sverige och vi ser med glädje fram emot att få avsluta dagen med Ingrid. Medverkande sångare är tre sångstudenter från kandidat- och master programmet i klassisk sång på KMH.Hela dagen (med mat och dryck inkluderat) är gratis för alla medlemmar. För icke-medlemmar kostar dagen 350 kr. Studentpris för dagen är 200 kr.


Anmälan görs senast 10 november på info@sstpf.se. Vänligen skriv namn och eventuella allergier eller specialönskemål om kost. Anmälan är bindande och betalning sker via swisch på tel: 0739-862851 eller kontant på plats.


Varm välkomna!


Bo Rosenkull

Ordf.